Kjønnslemlestelse

Etterlyser penger mot kjønnslemlestelse, ikke flere seminarer

Jordmor Sara Kahsay eterlyser tiltak for kvinner som vil få underlivet åpnet etter at de ble omskåret som barn.

Mange barn blir omskåret og noen også sydd igjen etter kjønnslemlesting, også i Norge. Nå etterlyser jordmor Sara Kahsay tiltak for kvinner som vil få underlivet åpnet etter at de ble omskåret som barn, melder Klassekampen.no.

Kahsay etterlyser penger og ressurser til å følge opp de utsatte kvinnene. Hun har sett seg lei på seminarer. Alt fra et tilbud om en samtale etterpå, eller et slags informasjonsmøte før og etter er noe av det Kahsay har etterlyst lenge. Mellom 6–12 uker etter inngrepet forsøker hun å ringe kvinnene for å høre hvordan det går med dem.

«Flertallet er takknemlige for inngrepet som de fikk gjort. Det er problemer med vannlating, samliv og menstruasjon som gjør at de ønsker inngrepet,» sier hun.