Økonomi

UD leier palass i Pakistan – bygget for svarte penger fra Norge

Pakistanske drosejåfører i Norge er mistenkt for storstilt skattefusk, svart arbeid og ulovlig utførsel av millioner av kroner til Pakistan. Her bygger de svære palasser for de samme pengene - og ett av disse leier UD.

Mange drosjeeiere i Oslo er under gransking for storstilt skattefusk og svart arbeid, og et flertall av disse har opprinnelse fra Pakistan. Det er avdekket at mye av pengene er havnet i Pakistan, der det blant annet blir bygget enorme luksuspalass.
En av de som granskes, en 43 år gammel drosjeeier, mistenkt for å ha kjørt inn 10 – 20 millioner kroner svart, eier et luksushus i Islamabad. I dag avdekker Aftenposten.no at den norske ambassaden bruker å leie dette huset. Palasset er verdt minst seks millioner norske kroner. Det er omtrent like mye som mannen risikerer å skylde kemneren i Oslo etter drosjejukssaken.

I tillegg kommer det fram at Oslo Taxi ikke har rettigheter til å frata noen et drosjeløyve, det er det kun myndighetene som har. Selv om det er oppdaget og mange er under etterforskning, kjører de mistenkte fortsatt taxi.