Ufrivillige ekteskap

Jente (18) frykter foreldrene vil knivstikke henne

Oslojenta hevder at foreldrene kan drepe henne for å redde familiens ære. De vil hun skal gifte seg. Hun vil ta utdannelse.

En 18 år gammel jente i Oslo hevder foreldrene hennes er villig til å knivstikke henne for å redde familiens ære. Jenta ønsker ikke å gifte seg før etter endt utdannelse, noe foreldrene ikke godtar. De har allerede valgt ut en mann, og i følge jenta utøver foreldrene massivt press på henne. Jenta er flyttet hjemmefra, og har anmeldt foreldrene. Tidligere i år ble foreldrene ilagt besøksforbud.

I en kjennelse denne uka opprettholdt Oslo tingrett besøksforbudet. Tingretten mener jenta må skjermes fra sine foreldre på grunn av graverende press, blant annet truslene om knivstikking. Foreldrene skal ha avvist det jenta forteller, melder Nettavisen.no