Integrering og integreringspolitikk

Innvandrerpolitiker slått i bystyresal

Slo til politikerkollega i bystyresalen, hevder han "rørte ved kinnet" - som i hans kultur er godt ment.

Midt i bystyresalen ble SV-politiker Sadi Emeci slått av Shahid Iqbal Bhatti fra Arbeiderpartiet. Slaget fant sted i en pause under bystyrets behandling av kommuneplanen forrige uke. Emeci satt på plassen sin da Bhatti kom bort. «Hva skal vi med Frp når vi har sånne som deg, Sadi,» skal ha vært Bhattis bemerkning, før han slo til Emeci og gikk tilbake til sin egen plass i salen.

Arif Erkøk (Ap) mener det som skjedde er helt uakseptabelt. ”Det er ytringsfrihet i Norge,” sier Erkøk. Nå har SV’s og Ap’s gruppeledere gått sammen om å arrangere et forsoningsmøte mellom de to partene.

Bhatti beklager hvis Emerci følte seg truet: ”Men jeg slo ikke. Jeg rørte ved kinnet hans, noe som i vår kultur er godt ment. Jeg står for øvrig ved det jeg sa,” sier Bhatti til Drammens Tidende.no