Arbeid og utdanning

Bare halalmat for å sikre at muslimske elever møter

Muslimske krav til halalmat skaper problemer. I Anwerpen innføres bare halal for at muslimske elever skal komme på skolen, i London protesterer foreldre mot kun halameny.

Alle barneskoler i Antwerpen skal innføre halalkjøtt og fjerne alt svinekjøtt fra skolemenyen. Begrunnelsen er blant annet at foreldrene til de muslimske barna ikke lenger stoler på at maten som serveres på skolen virkelig er halal. Mange av barna har derfor blitt holdt hjemme, opplyser Flanders News.

I London protesterer muslimske foreldre med barn på Kingsgate Primary School, fordi kun lunsjmenyen er halal. Skolen består av 75 prosent muslimske barn, og foreldrene mener deres barn ikke skal påtvinges «noen annens kultur», melder This is London.

Ifølge informasjon hos Mattilsynet.no har ikke Norge noe eget regelverk som regulerer forholdene ved halalslakting eller andre rituelle slaktemetoder. Tilsvarende regelverk som for all annen slakting gjelder også for denne typen slakting. Som følge av dette stiller altså Norge krav om at alle dyr skal bedøves før avliving, også ved halalslakting. Dette i motsetning til mange andre land i Europa, som tillater ”ekte” halalslakting, der dyret «blør ihjel» uten å være bedøvet først.