Ufrivillige ekteskap

Pakistaner lemlestet på grunn av kjærlighet

Pakistansk mann lemlestet fordi han giftet seg med kvinne uten hennes families samtykke.

En pakistansk mann har fått nesen og ører skåret av som straff for at han giftet seg med en kvinne uten at familien hennes hadde samtykket, melder NTB. Slektninger av kvinnen skar også av ørene til mannens bror og skadet hånden til moren hans.
Episoden fant sted i Multan, en by som ligger i ett av de mest konservative områdene av Pakistan hvor hevnaksjoner som dette ikke er uvanlig.
Mohammad Iqbal og Shehnaz Bibi giftet seg i fjor, uten å ta hensyn til at de trosset viljen til hennes familie. De forlot byen i frykt for hevnangrep, men kom denne uken tilbake til byen for å feire den muslimske høytiden Eid. Tirsdag møtte 15 væpnede menn opp ved parets hus. Shehnaz var ikke hjemme, og da Mohammad nektet å utlevere henne til familien, gikk de løs på ham. «De slepte oss på gulvet og mishandlet oss før de skar av kroppsdelene våre,» sier broren til Mohammed, som nå er innlagt på sykehus sammen med sin bror og mor. Politiet har pågrepet fem mistenkte.
Ifølge menneskerettighetsgrupper blir over 1 000 kvinner utsatt for æresdrap i Pakistan hvert år. I følge pakistanske myndigheter økte andelen æresdrap i Pakistan med 25 prosent fra 2003 til 2004, fra 930 til 1 250 registrerte drap. Det er all grunn til å anta at tallene fortsetter å øke og at det registrerte antallet drap kun er toppen av isfjellet. Enkelte ganger blir kvinner som gifter seg mot familiens ønske, lemlestet, men sannsynligheten er høyere for at hun blir drept.

Les saken hos Aftenposten.no