Islam

Krigen mot muslimske kvinner

I løpet av de siste årene har internasjonalt raseri og påfølgende press ført til at noen få muslimske kvinner har blitt spart for den groteske behandlingen islamister og muslimske fanatikere hadde tiltenkt dem, skriver Document.no. Med utgangspunkt i Jeff Jacoby i Boston Globe, heter det at det er velkomne nyheter at noen kvinner ble spart, men at det finnes det altfor mange andre muslimske jenter og kvinner for hvem redningen aldri kommer.

Saudi Arabias ”Qatif Girl” ble benådet etter å ha blitt dømt til 200 piskeslag og fengselsstraff etter å ha blitt gjengvoldtatt av 7 menn. Den britiske læreren Gillian Gibbons ble spart for pisking og en lengre fengselsstraff etter å ha latt elevene sine gi navnet Muhammed til klassens teddybjørn. Mens hun satt fengslet krevde opphissede gatedemonstranter høylytt hennes henrettelse. I januar 2007 ble iranske Naznin Fatehi løslatt fra fengsel etter å ha blitt dømt til døden for å ha stukket ned og drept en mann i selvforsvar; sammen med to andre menn hadde han forsøkt å voldta henne og hennes niese i en park. Dersom Fatehi hadde blitt voldtatt kunne hun etter iranske lover risikert å bli pisket eller steinet for å ha hatt utenomekteskapelig sex.

Men hva med alle de andre?

Les mer på Document.no