Innvandring

Ikke mobb innvandringspolitikken min!

Hva skjer hvis vi ukritisk stempler alle som stiller spørsmål ved innvandringspolitikken som rasister?

I et innlegg i Dagsavisen 30.12.06 tar antirasist og sosialist Lars Mæhlen utgangspunkt i «Naive Norge», som ble sendt på TV 2 mandag 4. desember. Etter dokumentaren ble fotografen Christofer Owe hengt ut i media som både rasistisk og uvitende av journalister og bedrevitende intellektuelle. Mæhlen påpeker at han selv er vokst opp i et flerkulturelt Norge, på godt og på ondt. «Ikke mobb kameraten min» og «Ja til et fargerikt fellesskap» er jakkemerker han kjenner godt fra egen barndom, og som han sier: «Disse budskapene har majoriteten av Norges befolkning støttet opp om. Det er bra. Men dette kan ikke hindre oss i å kritisere norsk innvandringspolitikk. For om vi ukritisk stempler alle som stiller spørsmål ved innvandringspolitikken som rasister står vi i fare for å stigmatisere store deler av Norges befolkning. Er Norge og innvandrerne selv tjent med det?»