Æresdrap og æresrelatert vold

Forsøkt æresdrept i Tyrkia

På ferie i Tyrkia traff den 19 år gamle Tugba, som er svensk statsborger, en mann. Men treffet var ikke klarert med familien, og nå er hennes bror mistenkt for drapsforsøk.

Det var på en ferie i Istanbul i Tyrkia at den 19 år gamle Tugba, som er svensk statsborger, traff en mann hun hadde chattet med på nettet. De møttes i en park, der Tugba ble skutt. Hennes bror er mistenkt for drapsforsøket. Etter flere uker på intensivavdeling overlevde den unge kvinnen. Skuddet falt fordi Tugba møtte en mann som ikke var klarert av familien.Nå startet rettssaken i Tyrkia mot hennes bror, som også er svensk statsborger. Men Sverige bistår ikke med juridisk ekspertise i saken, derfor har «Foreningen Gløm aldrig Pela och Fadime» startet en innsamling som skal dekke Tugbas kostnader, skriver Aftonbladet.se