Kvinner og likestilling

”Vi trenger en folkebevegelse til støtte for Norges nye jenter og kvinner”

Til Magazinet uttalte Hege Storhaug på tirsdag at vi trenger ”en folkebevegelse her i landet for å hjelpe Norges nye kvinner". Uttalelsen falt i forbindelse med det rystende trippeldrapet på Kaldbakken på søndag.

I en lederkommentar i Magazinet.no skriver redaktør Vebjørn Selbekk at det ikke er vanskelig å støtte et slikt forslag. Som Storhaug skrev i gårsdagens Dagbladet har særlig feministene og venstresiden sviktet våre nye muslimske jenter og kvinner. Selbekk sier: ”Vi har i årevis vært forundret over den tilbakeholdenhet som feminister og venstresiden i politikken har vist overfor kvinneundertrykkende tendenser innenfor deler av islam. Man er tilsynelatende svært opptatt av å gå kristne miljøer nærmere etter i sømmene på dette området. Det skal vi ikke nekte dem. Men hvorfor retter man ikke det samme søkelyset mot de muslimske miljøene.”