Innvandring

1400 irakere på falsk identitet i Norge – kan bli utvist

Mange irakere oppga falskt navn da de flyktet fra regimet i Irak på 1990-tallet.

En av dem er irakiske Imad Fakre i Fredrikstad. Men han vil nå ha tilbake sin ekte identitet, slik at han gis mulighet til å reise hjem på sykebesøk til sin mor.

Fakre oppga falskt navn da han kom i 1999, fordi han var redd for at det skulle skje noe med kona og barna som ble igjen i Irak da han flyktet. Nå som Saddam Hussein er fengslet, frykter derimot Fakre ikke lenger for at familien i Irak skal bli forfulgt, og han vil leve under sitt virkelige navn.

Avdelingsdirektør Morten Hansen i UDI påpeker derimot at personer som har fått opphold på grunnlag av opplysninger om en helt annen identitet, risikerer å miste den tillatelse de har fått og å bli utvist.

NRK.no.