Æresdrap og æresrelatert vold

Italienskpakistansk mann siktet for æresdrap

En italiansk statsborger av pakistansk opprinnelse er blitt anholdt i Italia, mistenkt for å ha skåret halsen over på sin 20-årige datter.

Datteren, Hina Saleem, hadde fått seg en italiansk kjæreste, som hun også var blitt samboer med. Liket av Hina ble lørdag funnet nedgravet i familiens kjøkkenhave. Huset bar preg av at familiemedlemmene hadde forlatt det i all hast. Det var Hinas kjæreste som meldte henne savnet sist torsdag, da hun ikke kom tilbake etter et familiebesøk. Faren, Mohammed Saleem, nekter å uttale seg i saken. En av Hinas onkler skal i tillegg avhøres om den regelrette henrettelsen, skriver Ekstrabladet.dk.

Saken har skapt ny debatt om italianske regler for oppnåelse av statsborgerskap, bare dager etter at sentrum-venstre-regjeringen lempet på reglene. Opposisjonen ønsker at regjeringen på nytt skal overveie lempelsene for statsborgerskap, mens et ikke navngitt medlem av koalisjonsregjeringen mener at venstrefløyens «idylliske bilde av et multietnisk samfunn har sine begrensninger».