Kvinner og likestilling

«Hvorfor beskyttere dere oss ikke?»

På en konferanse i Sverige om æresrelatert vold i sommer, roper en av deltakerne: "Vi er ikke hjemme i Iran og Irak. Hvorfor beskyttere dere oss ikke?"

Dette utbruddet, sammen med en rekke andre hendelser i Sverige, har fått riksdagspolitiker Nyamko Sabuni til å skrive et avisinnlegg der hun tar til ordet for kraftige endringer i den svenske politikken.

Hun krever blant annet stopp på offentlig finansiering av religiøse friskoler, 15-års grense for bruk av hodeplagg, obligatoriske gynekologiske undersøkelser av jenter for å stoppe kjønnslemlestelse, at det ikke skal være tillatt å foreta jomfru-kontroller, en snevrere definisjon av arrangerte ekteskap, samt at æresrelatert vold innføres i straffeloven og kriminalisering av barne- og tvangsekteskap.

Les Saunis oppsiktsvekkende innlegg i Expressen.se