Kvinner og likestilling

Ett av Midtøstens eldste demokratier gir kvinner stemmerett

For første gang kan kvinner både stemme og stå på listene når kuwaiterne går til valgurnene i dag.

Kuwait, som ett av Midtøstens eldste demokratier, er det siste landet i regionen som gir kvinner stemmerett, melder Dagsavisen.no.

De som har vært motstander av å gi kvinner stemmerett, prøver nå å kapre deres stemmer. «Politikere som før stemte mot kvinner, frir nå spesielt til oss. Vi har plutselig fått en høyere verdi i det kuwaitiske samfunnet,» sier en kvinnelig førstegangsvelger til en kuwaitisk avis.

Ikke alle er like fornøyde med de kuwaitiske kvinnenes inntreden i politikken. Islamistiske grupper går hardt ut mot kvinners rett til å stemme, fordi de mener det ikke er i tråd med islam. Men ingen av de 28 kvinnene som stilte til valg i Kuwait, fikk plass i landets nasjonalforsamling, melder VG Nett