Innvandring

Kanariøyene invaderes av ulovlige innvandrere

Trykket mot Spania fra fattige land i Afrika har flyttet seg fra de spanske eksklavene Ceuta og Melilla i Nord-Afrika til Kanariøyene.

«Denne fryktelige realitet, at millioner av mennesker forlater sitt land for å søke et bedre liv, er blitt et av regjeringens viktigste arbeidsområder,» sa visestatsminister Maria Teresa de la Vega etter at rundt 1100 flyktninger i løpet av fire dager omkring sist helg var kommet i land på Tenerife, Gran Canaria og andre øyer, skriver Aftenposten.no.

Spania har bestilt satellittovervåkning, samtidig som to Orion-fly holder oppsikt med farvannet rundt Kanariøyene. Marinefartøyer patruljerer også kontinuerlig for å finne båtene med immigranter. Statistikken over mennesker som bor i Spania uten å ha sine papirer i orden, er naturlig nok usikker. Landet har to millioner lovlige utlendinger, og i tillegg kommer antakelig rundt halvannen million ulovlige.