Kvinner og likestilling

Til sak mot staten for å få opphold

I dag startet saken Avin Yousef Khadir (22) har anlagt mot staten for at hun og hennes hjertesyke datter skal få bli i Norge.

Avin og datteren har fått endelig avslag på opphold i Norge. 17 år gammel flyktet Avin fra Iran med sin 2-årige datter. Hun hadde da vært ufrivillig gift i tre år, et ekteskap som kom i stand av hennes onkler etter at hennes egen far døde.

Verken svigerfamilien eller ektemannen har sørget godt for Avin, og det ble eller ikke bedre da hun fødte et jentebarn som til og med hadde en hjertefeil.

Avin og datteren bor nå på Lillehammer, der de er godt integrert og datteren har fått medisinsk oppfølging. Men returneres Avin og datteren til Iran, frykter Avin for sitt eget liv og at datteren vil bli satt under omsorg av barnets far og hans familie.

Nettavisen.no.