Innvandring

Tiltalt for selvsteining

En marokkanske kvinnen (45) skal ha skadet seg selv med en stein for å få sin norske ektemann, hans sønn og sønnens forlovede dømt for vold mot henne. Kvinnens motiv skal ha vært å få opphold på selvstendig grunnlag i Norge.

Først trodde politiet på kvinnens historie, og puttet de mistenkte på glattcelle. Men kort tid etter fattet politiet mistanke til kvinnen. – Hvis hun hadde fått politi og domstol med på å dømme oss for å ha skadet henne, ville hun fått automatisk opphold i Norge. Jeg tror det er det som er motivasjonen for henne og for dem som står bak henne, sier den 58 år gamle rogalendingen til VG Nett.

Kvinnen risikerer et halvt års ubetinget fengsel om hun blir funnet skyldig, i tillegg står hun i fare for å bli utvist fra landet etter å ha sonet sin dom.