Kjønnslemlestelse

Statsråd rystet over Stortinget som vil stoppe kjønnslemlestelse

Statsråd Erna Solberg (H) går knallhardt ut i dag mot at Stortinget har fulgt HRS sin anmodning om å beskytte jenter mot kjønnslemlestelse ved å innføre helseundersøkelser .- Dette er enormt krenkende overfor jentene, sier Solberg.

Hva som får Erna Solberg (H) til å mene at å se på et jentebarns kjønnsorgan er krenkende, i motsetning til dagens praksis ved rutinemessig å ta på gutters kjønnsorgan ved helseundersøkelser, får vi kanskje svar på i løpet av dagen.

Hege Storhaug skal i debatt med Solbergs statssekretær, Cathrin Bretzeg, på P3 senere i dag. Temaet skal også debatteres i P1 og P4. Les saken hos VG NETT

Oppdatering: Statssekretæren vil ikke møte Storhaug i debatt!

Statssekretær Bretzeg har trukket seg fra debatt med Storhaug i P3 i dag. Begrunnelsen hennes er at hun bare vil møte politikere!

Dette er den samme statssekretæren som hevder at dialog er det beste virkemiddel mot kjønnslemlestelse, så da kan en jo spørre seg: Vil hun ikke møte eksempelvis somaliske kvinner og menn heller? Vil hun at dialogen skal føres på bakrommet politikere imellom? Eller er sannheten at Bretzeg vet at HRS kjenner denne problematikken svært godt, og derfor tør hun rett og slett ikke?

Hurra for demokratiet!?