Ved årsskiftet hadde til sammen 459 600 personer i Norge innvandrerbakgrunn, hvilket tilsvarer nesten 10 prosent av Norges befolkning. 381 000 av disse er født i utlandet (førstegenerasjon), og 79 000 er født i Norge av to utenlandsfødte foreldre (andregenerasjon eller etterkommere). Av tilveksten på 44 300 personer i 2007 skyldes nesten 39 000 innvandringer fra andre land, mens 5 500 er barn født i Norge.

Polakker er nå den største innvandrergruppen med 32 100 personer. Deretter kommer de med landbakgrunn fra Pakistan med 29 100, Sverige med 26 200 og Irak med 22 900.

Veksten i den polske innvandrerbefolkningen var i løpet av 2007 på 13 200 personer. I 2006 var polakkene den sjette største innvandrergruppen, men den økte til å bli den største i løpet av 2007. Nesten alle disse har selv innvandret til Norge.

Ikke-vestlige innvandrere utgjør 7,3 prosent av folketallet i Norge, og vestlige 2,4 prosent. Ikke-vestlige innvandrere utgjør 347 000 personer. Inkludert i dette tallet er 100 000 innvandrere med bakgrunn fra land i Øst-Europa, hvorav 48 200 er fra land som er medlemmer av EU.

Det bor personer med innvandrerbakgrunn i alle landets kommuner. Høyest andel innvandrere er det i Oslo, hvor 25 prosent av innbyggerne tilhører innvandrerbefolkningen. Det er også Oslo som har flest ikke-vestlige innvandrere som andel av det totale folketallet (21 prosent) fulgt av Drammen med 17, Lørenskog med 14, Skedsmo med 13 og Askim med 12 prosent. Kommunene Beiarn i Nordland og Osen i Sør-Trøndelag er de eneste uten ikke-vestlige innvandrere.

Fire av ti innvandrere har bodd i Norge i mindre enn fem år, mens to av ti har bodd tjue år eller lenger.

Les mer hos SSB.no


Følg oss på Feedly

Publisert av HRS
Dette innlegget ble publisert i Statistikk. Bokmerk permalenken.

Gi et engangsbeløp?Betale faste bidrag?

Informasjon om ulike måter å støtte oss på finnes her, og info om hvordan du kan følge oss er her.

Velkommen til debatten. Når du kommenterer aksepterer du våre debattregler. Vi forventer en seriøs debatt uten personangrep. HRS forbeholder seg retten til moderering og til å fjerne upassende kommentarer. Alle innlegg forhåndsmodereres, så det kan ta noe tid før de vises på siden. Dersom du lurer på hvorfor en kommentar uteblir helt kan du henvende deg til moderator@rights.no.

Det er stengt for kommentarer.