Vold og overgrep

Det lå i kortene

Dikterkometen Yahya Hassan er slått ned på åpen gate. Det var dessverre selvsagt bare et tidspørsmål før det ville skje. Slik er ”dialogen” med repressive krefter i det nye Europa.

Når man vet hvilken behandling Deeyah ble utsatt for av sine ”egne”  på 90-tallet i Norge – og en rekke andre langt mer alvorlige hendelser som dr4apsforsøkene på Kurt Westergaard, Lars Vilks, Lars Hedegaard, og andre som tvinges inn i de anonyme rekkene under jorda – så er overfallet på Hassan en ”naturlov” i dagens europeiske samfunn. For kort tid siden måtte Hassan loses ut bakdører for å reddes fra sinte såkalte ”elitegymnaselever».  

At en mann av annen etnisk opprinnelse enn dansk står bak overfallet, faller inn i mønsteret.

 

Den 18-årige digter Yahya Hassan bekræfter over for Politiken, at han i aftes blev overfaldet på Hovedbanegården i København.

Han ønsker ikke at kommentere episoden yderligere, men fortæller, at han mandag aften blev overfaldet af en enkelt person. Det skete, mens han stod sammen med sin kæreste, der skulle med toget til Aarhus.

De to var lige kommet hjem fra Berlin.

Angrebet skete bag fra. Voldsmanden slog Yahya Hassan i ansigtet, og den unge digter pådrog sig en flækket læbe, men meddeler, at han ellers er okay.

Han har ikke været indlagt.

Gerningsmand pågrebet Vicepolitiinspektør Ove Bundgård Larsen fra Københavns Politis Station City siger til Ritzau, at gerningsmanden er pågrebet.

Der er tale om en 24-årig mand med anden etnisk baggrund end dansk, og han bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet efter straffelovens paragraf 244, som er den milde voldsparagraf i straffeloven.

»Han bliver genkendt dernede, da han er på stedet for at følge en veninde til toget«, fortæller Ove Bundgård Larsen om forløbet.

Yahya Hassan har på kort tid opnået stjernestatus efter han udgav sin første digtsamling.

Politiets efterforskning har dog endnu ikke ført til klarhed om motivet, fortæller Ove Bundgård Larsen.

»Så vi kan ikke sige noget om, ud fra hvilken baggrund han slår. Om det er på baggrund af hans skriverier, eller om det er tilfældigt. Det tror vi dog ikke«, siger Ove Bundgård Larsen til Ritzau.