Vi skrev om moralpolitiet i går , som denne gangen handlet om pakistanske eldre kvinner på Furuset som spytter eksempelvis på en iransk vestligkledd kvinne, og som krever at barna til kvinnen, på to og tre år, i sommervarmen må ha på seg mer klær enn sommerkjole. De skal altså dekkes til for ikke å friste menn seksuelt. (Ja, det er lov å både riste på hodet og kjenne på kvalme.) 

På lederplass kaller Aftenposten dette ”tåpelig intoleranse”, og ettersom barna er så små får det ”et tragikomisk skjære over seg”. Vel, jeg ser ingen komedie, kun tragedie og perversitet. Men la den ligge. 

For poenget her er at Aftenposten konsekvent på lederplass og på kommentarplass gjennom årene alltid har avvist oss som har påpekt tyranniet i hijaben på jentebarn, som definitivt er en sentral del av hva moralpolitiet ser som sin oppgave å følge opp. Vi som har sagt: sett jentene fri! Få hijaben ut av barnehagen, ut av grunnskolen.  

Skal moralpoliti kunne bekjempes, vil det kreve en rekke tiltak, en hel pakke, der det å begynne med barns grunnleggende frihet burde være det mest åpenbare. Får man presset hijaben ut av skolen og barnehagen, er det et skritt i retning av at barn også slipper den på fritiden. Uansett er et slikt tiltak en viktig håndsrekning til de sekulære, og et etisk slag i ansiktet på ”moralens voktere”.  

Kanskje Aftenposten skulle ta seg et ledermøte og vurdere følgende: har toleransen deres overfor hijab (og niqab) ført til mindre seksuell trakassering og mobbing i samfunnet vårt, eller har det tvert om gått motsatt vei?


Følg oss på Feedly

Publisert av Hege Storhaug
Dette innlegget ble publisert i Forskjellsbehandling og diskriminering, Likestilling og likeverd, Religiøse og politiske symboler med stikkord , , , , . Bokmerk permalenken.

Gi et engangsbeløp?Betale faste bidrag?

Informasjon om ulike måter å støtte oss på finnes her, og info om hvordan du kan følge oss er her.

Velkommen til debatten. Når du kommenterer aksepterer du våre debattregler. Vi forventer en seriøs debatt uten personangrep. HRS forbeholder seg retten til moderering og til å fjerne upassende kommentarer. Alle innlegg forhåndsmodereres, så det kan ta noe tid før de vises på siden. Dersom du lurer på hvorfor en kommentar uteblir helt kan du henvende deg til moderator@rights.no.